Första dygnet i Bryssel

 

Foto: Cathis Uw

På bilden ser ni min nya hemgata 🙂

 

Det är lördagskväll och nu har jag varit i Bryssel i drygt ett dygn.  Jag börjar praktiken på måndag morgon och nu har jag helgen på mig att komma igång. Vi kom fram till ICA (Institute of Cultural Affairs) vid 17 tiden och efter att ha packat upp alla kläder (som naturligtvis blivit skrynkliga) var det middag. Just då var vi ungefär tio personer och det är människor från hela världen. Ett perfekt tillfälle att lära känna nya kulturer.

De flesta gör eller ska börja någon sorts praktik på EU-parlamentet eller kommissionen. Några är här av politiska skäl, liksom jag, men de flesta har läst statsvetenskap, juridik eller ekonomi och gör praktiken som en del av skolgången. Än så länge har jag inte pratat med någon som är utbildad inom miljövetenskaperna, det är antagligen mest positivt. Det innebär förhoppningsvis att jag har många nya perspektiv att bidra med. Perspektiv som kan utveckla miljöpolitiken till att gynna miljön framför marknaden.

 

Foto: Cathis Uw

Efter en trevlig och lång kväll var det dags att sova och idag har hela dagen spenderats ute på stan. Jag har köpt en karta för att känna mig mindre vilsen, men känslan av att ha flyttat så långt hemifrån är fortfarande surrealistisk.

Lämna en kommentar