Maintenant, ca suffit! Det räcker nu!

Igår hade kontoret avskedsmiddag för mig. Det börjar dra ihop sig, för hemresa och för EU-valskampanj. Det var så fint, så genuint. Jag stannar ju här ett par veckor till, men Mikael lämnade Bryssel idag.

Bild

Idag städar jag mitt lilla rum på nio kvadrat. Sista middagen med alla på boendet, som nu bytts ut så många gånger att jag knappt känner någon längre. De enda som är kvar sen innan jul är jag, Joel, Rishi och Rytis. Och då har Rytis bott här i över ett år och Rishi har ett årskontrakt på Toyota. Ikväll blir det en sista öl på lokalhaket vi kallar Knax, men som egentligen heter något annat. Det blir bra. Imorgon flyttar jag in i Mikaels lägenhet, jag kommer inte att ha internet där och kommer inte vara lika aktiv på sociala medier då. Och till helgen åker jag till Paris för att delta på socialistdemonstrationen ”Maintenant, Ca suffit!” som betyder ”Det räcker nu!” arrangerat av de franska Front de Gauche och fackföreningsrörelsen. Det kommer att bli stort.

Dem säger ju att man ska möta våren i Paris, så vad kan vara bättre än att möta våren i Paris tillsammas med socialister från hela Europa?

Lämna en kommentar